vineri, 11 decembrie 2009

SPIRIDUSII CREATIVI


In data de 8 decembrie 2009 la Biblioteca Munincipala a orasului Medias in cadrul evenimentului “ SPIRIDUSII LUI MOS CRACIUN” ,a treia editie, s-a organizat o serie de expozitii realizate de elevi ai scolilor Mihai Eminescu, Hermann Oberth din Medias si ai Scolii Generale Bazna.
In cadrul acestui evenimentului obiectivele principale au fost: targul de jucarii, expozitiile de icoane fie pe lemn, sticla sau piatra dar si expozitiile cu peisaje. Au fost expuse peisaje si evenimente caracteristice acestei perioade,adica apropierea sarbatorilor de iarna. La targul de jucarii au fost doar lucruri facute de cei mici. Fiind reporter voluntar am avut ocazia de a vorbi atat cu copii cat si cu profesorii coordonatori. Cateva din obiectele create s-au rezumat la: borcane pt ornament facute din panglici si lana de diferite culori, diferite saculete sau ornamente pentru brad dar si jucarii din plus sau simple, dar, frumoase felicitari de Craciun din hartie simpla sau carton.
Ideea unei astfel de expozitii ii apartine profesoarei Georgeta Haiduc care a coordonat aceasta expozitie.
Am avut minunata placere de a-i lua un interviu legat de expozitia pe care dansa o coordona iar lucruriile care m-au interesat in mod special au fost scopul acestei expozitii, matrialele din care au fost
confectionate produsele si cum vor investii banii stransi din vanzare. Am aflat de la dansa
ca au folosit doar materiale refolosibile pentru a nu abuza de resursele scolii s-au ptr a evita achizitionarea de noi materiale pe scurt ptr a economisi. A organizat aceasta expozitie cu scopul de a
scoate tot ce e mai bun din elevii sai, constienta fiind de capacitatile fiecaruia si ptr a diminua
monotonia existenata in vietiile lor, sa faca sau sa invete ceva nou zi de zi. Banii stransi din vanzari
vor fi donatii scolii din care provin ptr reamenajarea atelierului din incinta scolii. Copii au mai participat la astfel de evenimente, fiind deja familiarizati cu aceste activitatii. Prin participrea lor la numeroase manifestari de acest gen, acestia au castigat multe premii in tara in orase precum: Alba-Iulia, Bacau sau Medias. S-au facut cunoscutii prin talentul lor si in strainatate unde se pare au avut aceasi succes ca si in tara cu creatiile lor, de pilda, anul trecut au participat la un concurs in Ungaria unde au castigat locul I.
O jucarie in schimbul unei vieti!
Printre multe alte lucruri pe care si le puteau cumpara s-au investii cu banii castigati in urma acestor expozitii, copii impreuna cu coordonatoarea lor au facut un gest emotionant care am considerat ca trebuie sa-l stiti si voi. In urma cu un an banii stransii din vanzari au fost donati pt un transplat de rinichi unei fetite pe nume Popa Oana, eleva in cadrul aceleasi scoli. Acest act a ajutat la salvarea unei vieti, fapt care le-au adus tuturor celor care au contribuit o mare satisfactie sufleteasca.
Am inteles ca nu se vor opri aici si ca tot ce fac ei o fac cu suflet si din placere si vor ca talentul lor sa fie cunoscut de oameni si de ce nu poate in viitor le vor aduce multe beneficii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu