joi, 27 mai 2010

ANIMALELE- PRIETENII OMULUI


In primul rand eu ador animalele, sunt niste suflete care nu fac rau nimanui daca nu sunt determinate de catre cineva, la fel ca si omul. Am putea spune ca un caine este cel mai bun prieten al omului; el nu te judeca si te asculta mereu….de multe ori este mult mai civilizat ca omul.
De curand s-a discutat despre eutanasierea cainilor vagabonzi, un lucru groaznic pentru toti iubitorii de animale, de caini in general.
Spre bucuria iubitorilor de animale,noua lege Nr.9/2008 stipuleaza ca “este interzisa eutanasierea cainilor,pisicilor si a altor animale,cu exceptia celor cu boli incurabile,constatate de medical veterinar” Legislatie-O.U.G.nr155/21.11.2001 Programul de gestionare a cainilor fara stapan.
Dar cu toate astea multi caini au fost ucisi in loc sa se organizeze un centru pentru ingrijirea lor, dresare si apoi sa-i poata da spre adoptie.
. In plus se recomanda pentru a fi eutanasiate animalele care nu au fost revendicate sau care nu au putut fi adoptate. Eutanasia se recomanda ,de asemenea, in cazul animalelor care prezinta comportament foarte agresiv, boli cornice si boli incurabile.
-de foarte mullti ani ne confruntam cu aceasta problema, dar crezand ca omorandu-i rezolvam problema, ne inselam.
CONTRAARGUMENTE PRIVIND EUTANASIEREA CAINILOR

-si animalele fara stapan au suflet, iar cei care sunt de accord cu eutanasierea lor sa se gandeasca ce ar insemna pentru ei sa nu fie doriti pe lume.
-sunt atatea fonduri primate fie de la Uniunea Europeana,fie prin PHARE, cu care s-ar putea steriliza animalele fara stapan si s-ar construi adaposturi pentru acestea.

-cei ce sunt atacati de aceste animale,poate ce voi spune va suna dur,dar asta e adevarul,sunt oameni carora in primul rand, le este frica de ele. Animalele au suflet, dar au deasemenea si un simt foarte dezvoltat de a-i simti pe oameni. Am analizat de multe ori, cum persoane cunoscute mie ca fiind speriati de caini, doar trecand pe langa ei, sunt macar maraiti.

Daca ii ucidem……noi cu cine ne mai plimbam la batranete….sau cand suntem singuri?, putem fi oare atat de insensibili.

Pe langa faptul ca sunt frumosi, ei te pot intelege…astfel cum i-am putea dresa?EU ZIC CA DACA VREM SA-I SALVAM SE POATE.....FAC APEL LA SUFLETUL VOSTRU DE OM...SI HAIDETI SA SALVAM CAINII SI ORICARE ALT ANIMAL!!!!!

Un comentariu: