marți, 30 martie 2010

Vernisaj

La vrenisajul expozitiei de icoane si felicitari de Craciun organizat la Biblioteca Sf.L.Roth. in data de 8 decembrie 2009 ora 14 am intervieviat invitatii de la Clubul de pictura Bazna,condus de profesorul Radu Gabriel.Directorul Chisarcaru a declarat ca prin acesata colaborare cu municipiul Medias,Bazna o sa devina mult mai cunoscuta.Intrebat de organizarea evenimentului acesta a declarat a fost foarte multumit de organizare.Atmosera a fost una primitoare,calda si ca s-a simtit ca acasa.In continouare profesorul Radul Gabriel intrebat de evaniment a declarat ca"cred ca aceata colaborare cu Biblioteca St.L.Roth ii va ajuta pe copii din Bazna sa-si deschida noi orizonturi in ceea ce priveste educatia lor".A mai declarat faptul ca ceea ce la determinat sa ceeze acest club de pictura a fost pasiunea pentru arta si pictura.Invitat la vernisaj a mai fost si profesoara de la Scoala Hernam Obert,si-a exprimat parerea despre lucrarile expuse ca fiind foarte deosebite si acest lucru se datoreaza faptul ca sunt proiectate de copii si ca un plan de viitor er fi sa infiinteze la scoala Hernam Obert si o sectie de pictura pe sticla.
Dupa parerea mea acest vernisaj in colaborare cu Bazna precum si scoliile generale din oras:Herman Obert si Mihai Eminescu a fost un succes.Expozitia merita vizitata pana in data de 11 decembire 2009 la Biblioteca St.L.roth din Medias.
In cadrul proiectului numit Spiridusii lui Mos Craciun au avut loc diferite activitati care s-au format cu ajutorul muncii depuse de catre copii scolilor Mihai Eminescu si Herman Oberth cat si a copiilor de la scoala din Basna.
In cadrul evenimentului obiectivele principale au fost expozitiile cu vanzare si nu numai, expozitii de icoane fie p lemn sticla sau piatra. Au fost expuse peisaje si evenimente caracteristice acestei perioade, apropierea sarbatorilor de iarna. De asemenea a avut loc si o expozitie cu vanzare de obiecte confectionate de catre copii, lucruri precum: borcane pt ornament facute din panglici si lana de diferite culori, diferite saculete sau ornamente pentru brad dar si jucarii din plus sau simple dar frumoase felicitari de craciun din hartie simpla,creponata sau carton.
Ideea de a confectiona apartine dnei profesoare Geoargeta Haiduc care a coordonat aceasta expozitie.
Au ales sa foloseasca in confectionare materiale refolosibile pt a nu-si epuiza resursele si pt a reduce achizitionarea cu noi materiale.pe scurt pt a economisii. Banii stransi din vanzarea materialelor confectionate vor fi donati scolii( Mihai Eminescu) pt reamenajarea si doatarea atelierului de arta a scolii.
Copii au mai participat la astfel de evenimente si datorita talentului lor au castigat numeroase premii
in tara in orase precum: Alba Iulia, Bacau, Medias, dar si in strainatate:Ungaria.
Banii stransi in urma unei expozitii au fost donate pt un scop nobil si anume au fost doantii unei eleve din cadrul scolii popA OANA PT un transplat de rinichi.


Cu sprijinul doamnei Antonela Sofia Barbu am invatat cum sa realizam un reportaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu